36 kysymystä, jotka saavat rakastumaan

Psykologi Arthur Aron tutki, voiko kaksi toisilleen tuntematonta rakastua toisiinsa, kysymällä 36 kysymystä. Tutkimuksen tulokset osoittivat, että kyllä voivat, kaksi paria meni jopa puolen vuoden päästä naimisiin. Tutkimuskysymykset on suunniteltu niin, että ne alkavat kevyemmistä, hauskoista kysymyksistä, mutta syventyvät koko ajan henkilökohtaisempiin ja haavoittuvaisempiin aiheisiin.


Idea on, että haavoittuvaisuus lisää yhteyttä, yhteenkuuluvuuden tunnetta ja läheisyyttä.


Kysymyksiin vastaamisen jälkeen harjoitukseen kuului vielä silmiin katselua 4 minuuttia. Tämäkin on hyvin haavoittuvaista ja yhteyttä luovaa toimintaa ihmisille.
Jos olet menossa treffeille tai haluat tutustua nykyiseen kumppaniisi paremmin, kysykää toisiltanne nämä 36+10 kysymystä:


OSA I 1. Jos saisit valita kenet tahansa, kenet kutsuisit illallisvieraaksi? 2. Haluaisitko olla kuuluisa? Millä tavalla? 3. Ennen kuin soitat puhelun, harjoitteletko koskaan mitä aiot sanoa. Miksi? 4. Millainen olisi sinun täydellinen 'päiväsi'? 5. Milloin viimeksi lauloit itsellesi? Jollekkin toiselle? 6. Jos eläisit 90-vuotiaaksi, ja saisit valita elämäsi viimeiseksi 60 vuodeksi 30-vuotiaan kehon tai mielen, kumman ottaisit? 7. Onko sinulla salainen aavistus tavasta, jolla kuolet? 8. Nimeä kolme asiaa, jotka yhdistävät teitä. 9. Mistä elämässäsi olet kiitollisin? 10. Jos voisit muuttaa jotain tavasta, jolla sinut on kasvatettu, mitä muuttaisit? 11. Seuraavan neljän minuutin aikana, kerro oma elämäntarinasi lyhyesti. 12. Jos heräisit huomenna ja sinulla olisi uusi kyky, mikä se olisi?

OSA II 13. Jos kristallipallo kertoisi sinulle mitä tahansa, mitä haluaisit tietää? 14. Onko jotain mistä olet haaveillut pitkään? Mikset ole toteuttanut sitä? 15. Mikä on suurin saavutuksesi? 16. Mitä arvostat eniten ystävyydessä? 17. Mikä on arvokkain muistosi? 18. Mikä on kamalin muistosi? 19. Jos tietäisit kuolevasi vuoden kuluessa, muuttaisitko jotakin elämässäsi, jos niin mitä? 20. Mitä ystävyys merkitsee sinulle? 21. Mitä rakkaus ja läheisyys merkitsevät sinulle? 22. Luetelkaa 5 viehättävää asiaa toisistanne 23. Kuinka läheinen ja lämmin lapsuutesi oli? Oliko lapsuutesi onnellisempi kuin yleisesti? 24. Mitä tunnet suhteestasi äitiisi liittyen?

OSA III 25. Keksikää 3 totuudenmukaista lausetta, jotka alkavat sanalla 'Me..' 26. Jatka tätä lausetta: 'Toivoisin, että minulla olisi joku jonka kanssa jakaa...' 27. Jos teistä tulisi kumppaneita, mitä olisi tärkeää tietää toisesta? 28. Kerro mistä tykkäätte toisissanne, nyt totuudenmukaisesti, kerro asioita, joita ei välttämättä kerrottaisi ensimmäisellä tapaamisella. 29. Mikä on noloin muistosi? 30. Milloin viimeksi itkit toisen edessä? Milloin viimeksi yksiksesi? 31. Kertokaa jotain mistä tykkäätte toisissanne? 32. Mikä, jos mikään, on liian vakavaa vitsailtavaksi? 33. Jos kuolisit tänään, katuisitko jotain mikä on jäänyt kertomatta jollekkin? Jotain mikä on jäänyt tekemättä? Mikset ole kertonut tai tehnyt sitä? 34. Talosi syttyy palamaan. Kaikki ihmiset ja lemmikit on saatu turvaan. Minkä tavaran pelastaisit? 35. Kenen perheenjäsenesi kuolema järkyttäisi sinua eniten? 36. Kertokaa henkilökohtainen ongelma ja kysykää neuvoa toisiltanne.


St.Helyn lisäykset:

 1. Rakkauden kieliä on erilaisia: arkiset palvelukset, kosketus, laatu-aika, lahjat, rohkaisun sanat. Mitkä ovat sinun kieliäsi? Kuinka siis näytät rakkautta / tunnet olevasi rakastettu?

 2. Mitkä asiat ovat tärkeitä sinulle parisuhteessa? Miksi?

 3. Mitkä asiat valvottavat sinua öisin?

 4. Mikä on kivoin uni, jonka muistat?

 5. Mitä pelkäät?

 6. Mistä haaveilet?

 7. Millaisia erikoistaitoja tai harrastuksia sinulla on?

 8. Onko sydämesi koskaan särkynyt?

 9. Miltä tuntuu olla rakastunut?

 10. Miltä tuntuu rakastaa?

0 comments

Recent Posts

See All
 • Facebook
 • YouTube
 • Instagram