Peili-terapia

Updated: Jan 2, 2020


Oletko epävarma itsestäsi tai ulkonäöstäsi? Onko sinulla monella elämän osa-alueella ongelmia? Kokeile peilin edessä tehtävää terapiaa.


Huono itsetunto

Monilla meistä on melko huono itsetunto, sillä olemme jo lapsesta pitäen kokeneet painetta niin läheisten kuin yhteiskunnan suunnalta, olla tietynlainen. Jos emme tuohon muottiin mukaudu (niinkuin ei kukaan mukaudukaan), koemme, että olemme vääränlaisia, ja se syö itsetuntoamme.

Sinä et voi olla kukaan muu, eikä kukaan muu voi olla sinä.

Peili-terapia

Peili-terapiassa otetaan takaisin yhteys omaan itseen ja aletaan arvostaa itseä oman peilikuvan kautta.

Kirjoita peiliin sanat: Olen riittävä, olen siunattu, olen kaunis/komea

Sillä sinä todellakin olet riittävä juuri tuollaisena kuin olet. Sinä olet myös siunattu ja tämä lause ohjaa sinut muistamaan kaiken hyvän sinun elämässäsi, kaiken mitä sinulla jo on ja olemaan siitä kiitollinen. Sinä olet myös upea ilmestys, ihan täysin omana itsenäsi. Kukaan ei ole kauneusihanteiden mukainen, eivät mallitkaan, jotka ihannetta myyvät ole usein onnellisia omassa nahassaan. Sinä et voi olla kukaan muu, eikä kukaan muu voi olla sinä. Sinä olet sinä, ja sinä olet uniikki!


Metodin kuvaus

Tee harjoitus joka aamu tai ilta, esimerkiksi kuukauden ajan nähdäksesi suuria muutoksia. Varaa kelloon aikaa 10 minuuttia.


Istu peilin edessä niin, että sinulla on mukava olla, ja näet läheltä kasvosi. Koita olla tuomitsematta itseäsi tai ulkonäköäsi. Katso itseäsi kuin vierasta, josta olet kiinnostunut. Puhu itsellesi kuin rakkaallesi. Hengitä syvään ja aloita itseesi 'tutustuminen'.

Toistele tämän tyyppisiä lauseita itsellesi ääneen tai mielessäsi:


Sinä olet arvokas

Sinä olet niin kaunis

Olet todella upea ilmestys

Minä olen niin ylpeä sinusta

Sinä olet rakastettava

Olet huippu tyyppi

Osaat paljon asioita

Ansaitset kaiken hyvän elämääsi

Sinä olet hyvä ihminen

Minä rakastan sinua

Sinä pystyt mihin vain

Olet hyvä juuri tuollaisena

Hyväksyn sinut

Olen kanssasi nyt


Voit olla myös hiljaa ja vain katsella itseäsi. Jos alat nähdä peilissä vääristymiä, se johtuu silmän illuusiosta, joka ilmenee jos tuijottaa liian pitkään samaan pisteeseen, älä säikähdä. Ole vain itsesi kanssa, ja toistele 'minä hyväksyn sinut' ja 'olen kanssasi'.

0 comments

Recent Posts

See All
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram